Znížená cena varič VAR 2 Zväčšiť

varič VAR 2

česká legenda. Malý, ľahký, blbovzdorný varič vhodný na všetky príležitosti. Dodávané v plátenom vrecku. Možnosť dokúpenia závetria.

Viac detailov

na objednávku

27,90 € s DPH

-0,90 €

28,80 €  s DPH

  • hmotnosť 110 gramov
  • doba zovretia 1 l vody je do 5 minút
  • výkon 2800 W
  • rozmery v zbalenom stave 90 x 80 mm

 

 

Spotreba plynu variča VAR 2

Spotreba plynu je závislá na jeho prietoku tryskou, teda aj jej veľkosťou, čo je jediná konštantná veličina. Preto stanoviť spotrebu plynu je pomerne obtiažne. Premenlivosť prietoku tryskou závisí od tlaku plynu v kartuši, ten zase je závislý na teplote plynu v kartuši, ktorá je daná okolitou teplotou. Ak je napríklad okolitá teplota a teda aj teplota plynu v kartuši 14 ° C, je v kartuši s plynom 30:70 PB tlak 210 kPa a pri plne otvorenom ventile je odber plynu 150g/hod. Kartuša VAR G 230 s obsahom plynu 230g by mala výdrž na plný výkon 1,66 hodiny - 230/150 = 1,66. Len teoreticky, pretože prudkým odberom plynu sa kartuša ochladí a odber plynu klesá, tým aj jeho spotreba a pochopiteľne aj výkon variča. Kartuša tu v skutočnosti má výdrž zhruba dve hodiny. Všetky údaje o spotrebe sú buď prísne technicky špecifické, ale pre praktickú informáciu ťažko použiteľné - alebo úplne vágne a zavádzajúce.

Poznatky z praxe

Je výhodné mať kartuše dve a najprv si toto tvrdenie overiť a nenervovať sa a trebárs aj zbytočne nešetriť na úkor pitného režimu. Tá druhá plná alebo skoro plná kartuša bude ešte za rok bez straty obsahu pripravená na ďalšiu akciu.

Jediné spoľahlivé vodítko sú poznatky z praxe: je overené, že pri dôslednom používaní závetria plameňa, pri ohreve skutočne potrebného množstva vody, pri varení potravín, ktoré nepotrebujú dlhú dobu varu ako napríklad zemiaky alebo ryža, možno s jednou 230g kartušou vydržať v pohode týždeň pre dve osoby.

Napísať názor

varič VAR 2

varič VAR 2

česká legenda. Malý, ľahký, blbovzdorný varič vhodný na všetky príležitosti. Dodávané v plátenom vrecku. Možnosť dokúpenia závetria.

Zákazníci, ktorí si kúpili tento produkt, si kúpili aj...

Ďalšie produkty v rovnakej kategórii: (8)

Moduly, platobné brány, preklady a služby pre PrestaShop

PrestaShop Addons, Payment gateways and Services

Moduly, platobné brány a preklady pre PrestaShop

Tvorba e-shopov a webových stránok

Internetové stránky a e-shopy

Depeche Mode Shop